sobota, 1. marec 2014

Retrograden Mars, 1.3.2014 do 20.5.2014



Mars je planet boja, tekmovalnosti, volje, agresije in akcije. Njegova energija je usmerjena navzven, v udejanjanje zastavljenega. Kadar je Mars retrograden, blokira akcijo. Zato smo v tem času razdražljivi in frustrirani, kajti kadar sta jeza in bes potlačena, se povečuje stres in to lahko privede do nekontroliranega izbruha agresije in besa. Jeza je zelo močno čustvo, ki zlahka uide iz nadzora.

Na kolektivnem nivoju se lahko v takšnem času pojavijo tendence po zmanjševanju svoboščin. Pojavijo se lahko družbene norme, ki so precej totalitarne. Nemoč spremeniti stvari ustvari v ljudeh veliko pritiska in ko so v strahu za svoje preživetje, zapadejo v bolj primitivne, instinktivne oblike obrambnih mehanizmov. Tako da v tem času lahko pričakujemo povečano število nemirov, konfliktov, nenadzorovanih izbruhov agresije in vojnih spopadov.

Mars bo v letu 2014 retrograden v Tehtnici, kjer se bo nahajal več kot pol leta. Tehtnica je znamenje ravnotežja, harmonije in kompromisov, kar pa je v nasprotju z Marsovo energično in borbeno naravo. Mars je v znamenju Tehtnice v izgonu. Pričakujemo lahko pobude k vzpostavitvi bolj uravnoteženega, harmoničnega in mirnega sveta. Ker znamenje Tehtnice vlada tudi odnosom z drugimi, lahko ob retrogradnem Marsu pričakujemo soočenje s svojo senco in njenimi iracionalnimi vsebinami, tako na osebnem, kot kolektivnem nivoju.

Ker bo retrogradni Mars s svojo zavrto energijo na koncu aprila 2014 tvoril s Plutonom, Uranom in Jupitrom napeto konfiguracijo, imenovano veliki križ, bo to sprožilo izredne dogodke, ki bodo imeli močan vpliv na velik del sveta. Veliki križ bo aktiviral pomembne točke v horoskopih mnogih držav, tudi velesil. Povečal bo napetost, nastanejo lahko nova krizna žarišča in aktivirajo se lahko spopadi, tudi vojne.

V času retrogradnega Marsa se je priporočljivo usmeriti vase in razmisliti:
·        če so napori, ki jih vlagamo v nekaj, kar se ne premakne in ne raste, še smiselni,
·        kaj je tisto, kar nas vrže iz tira,
·        na kakšen način izražamo svojo napetost in jezo – z napadom ali z umikom, z akcijo ali s kontrolo.

Ni komentarjev :

Objavite komentar